Jedz, bo głodówka jest fatalna

Trzeba
jeść, aby redukować
nadmierne kilogramy. Jednak chudnąć
{trzeba|należy| rozsądnie. Białko przyspiesza
metabolizm aż o 25 procent. Białko powinno
się włączać do śniadania, obiadu i wieczornego posiłku.
Źródłami białka są kurze jaja, mięso, produkty mleczne.
Optymalnie podawać
wspólnie białka zwierzęce oraz roślinne.
Niezbędne są także tłuszcze. Nie tyje
się od tłuszczu, ale zawsze, gdy
spożywamy za dużo kalorii.
Tłuszcz należy konsumować w
małych ilościach – oliwa z oliwek,
olej lniany, kukurydziany, sojowy, rzepakowy są celowe w planie
żywienia. Tłuszcze dają aż 30 procent energii, a
zatem trzeba spożywać około 70 gramów
tłuszczu każdego dnia. Tłuszcze dają sytość oraz limitują glukozę we krwi. Kaszadaje
sytość, ale nie tuczy. Możnazjeść
6-7 łyżek kaszy każdego dnia i na pewno nie
przybędzie nam kilogramów. Dwie porcje owoców przydadzą się w diecie, ale nie wolno konsumować
winogron, bananów, śliwek – te owoce posiadają bardzo
dużo cukru. Można jeść jabłka, truskawki,
pomarańcze, maliny, porzeczki, agrest. Owoce spożywa się po
obiedzie, na deser, wtedy
idealnie się trawią i są niezwykle korzystne dla samopoczucia. Po godzinie 18.00 nie należy jadać owoców, bo nie uda się ich strawić przed snem. Około 40 gramów błonnika
dziennie powinna zjadać
każda kobieta, aby
rewelacyjnie
trawić oraz przyspieszyć
przemianę materii.
Zdrowe jadło
oraz sytość pozwalają zrzucać kilogramy
w sposób błyskawiczny. Dlatego trzeba
przygotować rozsądne tracenie nadwagi.

 tabletki odchudzające dla mężczyzn

tabletki na odchudzanie przy niedoczynności tarczycy